Генсек ООН закликав захищати свободу ЗМІ

Генсек ООН закликав захищати свободу ЗМІ

Укрінформ
Журналісти часто ризикують своєю свободою, здоров'ям та життям, щоб донести правду і запобігти засилля дезінформації, тому необхідно, щоб світові лідери захищали свободу мас-медіа.

З таким посланням напередодні Всесвітнього дня свободи преси виступив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, повідомляє Центр новин ООН.

"Необхідно, щоб лідери захищали свободу ЗМІ. Без цього нам не покінчити із засиллям дезінформації. Але також необхідно, щоб за право на правду виступав кожен з нас", - заявив глава ООН. Антоніу Гутерріш зазначив, що представники медіа часто піддаються серйозним ризикам, щоб світ дізнався правду, щоб надати слово самим знедоленим людям в небезпечних місцях. Через це працівники ЗМІ нерідко стають жертвами брудних наклепів і сексуального насильства, їх заарештовують, калічать і навіть вбивають. У цьому зв'язку він закликав не допускати таких ситуацій.

"Якщо ми будемо захищати журналістів, то їх репортажі зможуть змінити цей світ", - зазначив глава ООН.

Всесвітній день свободи преси був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 1993 року. З тих пір щорічно 3 травня, в річницю прийняття Виндхукской декларації, у всьому світі проводяться заходи, присвячені цьому дню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-