США повідомили про два польоти ядерних бомбардувальників до КНДР

США повідомили про два польоти ядерних бомбардувальників до КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати спрямовували свої стратегічні надзвукові бомбардувальники В-1, здатні нести ядерну зброю, в район Корейського півострова двічі за останній тиждень.

Про це повідомив у вівторок центральний телеканал CNN із посиланням на американські ВПС.

"Стратегічні бомбардувальники B-1 американських ВПС здійснили два польоти над Корейським півостровом за останні сім днів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, два американські бомбардувальники у понеділок злетіли з авіабази ВПС США Андерсен в Гуам і провели спільні навчання з військово-повітряними силами Південної Кореї і Японії в районі Корейського півострова, зауважили у ВПС США. Крім того, як підтвердили офіційні особи у військовому відомстві, ще один політ двох літаків B-1 у цьому реігоні відбувся раніше, 26 квітня.

Обидві місії були заплановані заздалегідь, і було прийнято рішення не поширювати цю інформацію у ЗМІ, щоб уникнути підвищення регіонального напруження, зазначили у військовому відомстві США

Як повідомляв Укрінформ, натомість Пхеньян звинуватив США у навмисній "військовій провокації".

Як заявили з цього приводу в Міністерстві оборони Південної Кореї, розгортання американських бомбардувальників було частиною відповіді на ракетно-ядерні загрози з боку Північної Кореї, а також стримування провокацій з КНДР.

Американські стратегічні бомбардувальники зберігають свою присутність в Тихоокеанському регіоні з 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-