У ФРН вважають правило “не ховатись за паранджею” одним з основних у країні

У ФРН вважають правило “не ховатись за паранджею” одним з основних у країні

Укрінформ
Глава МВС ФРН Томас де Мезьєр запропонував дискусію щодо провідної німецької культури в мультикультурному суспільстві.

Про це повідомляє DW.

До неї, на його переконання, входять як соціальні звички, так і світоглядні переконання.

"Я би хотів деякими тезами запросити до дискусії щодо провідної культури в Німеччині", - написав глава МВС країни у своїй статті в газеті Bild am Sonntag, що опублікована у неділю, 30 квітня.

Як зазначається, де Мезьєр представив десять пунктів, які, на його думку, характеризують провідну німецьку культуру (Leitkultur) в мультикультурному суспільстві.

За словами міністра, йдеться про керівні принципи для співжиття в Німеччині. Конкретизуючи, він, зокрема, відзначив роль деяких соціальних звичок у німецькій культурі: у ФРН люди вітаються за допомогою рукостискання, відкривають своє обличчя та називають своє ім'я.

"Ми показуємо наші обличчя. Ми не ховаємось за паранджею", - наголосив міністр.

Ознаками провідної німецької культури, на думку де Мезьєра, є також загальна освіта, орієнтованість на результат, спадщина німецької історії з особливим ставленням Німеччини до Ізраїлю і культурне багатство. Німеччина є державою, сформованою під впливом християнства і дружньою до інших релігій, але водночас - світоглядно нейтральною, наголошує німецький міністр.

Також де Мезьєр відносить до панівної культури "просвітлений патріотизм": патріот має любити власну державу, при цьому не відчуваючи ненависті до інших. "Ми є частиною Заходу. Культурно, духовно і політично. НАТО захищає нашу свободу", - наголошує політик.

Він також ставить питання про те, що має відбуватись з людьми, які прибули до Німеччини і мають перспективу залишитися жити в країні, але при цьому, у гіршому випадку, відкидають німецьку провідну культуру. "Їх, напевне, навряд чи вдасться інтегрувати", - зазначив де Мезьєр.

На його думку, тут варто розділяти речі, компроміси щодо яких неможливі, та які все ж можна стерпіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-