У Білому домі відбувся секретний брифінг щодо КНДР для сенаторів США

У Білому домі відбувся секретний брифінг щодо КНДР для сенаторів США

Укрінформ
Повний склад американського Сенату - всі 100 законодавців верхньої палати Конгресу - прибули у середу в Білий дім на секретний брифінг щодо ситуації навколо Північної Кореї.

У заході також взяли державний секретар США Рекс Тіллерсон, міністр оборони Джеймс Меттіс, глави розвідувальних відомств та ряд високих військових чинів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Попередні зусилля не змогли зупинити незаконної програми Північної Кореї щодо випробування ядерної зброї та балістичних ракет. З кожною провокацією КНДР ставить під загрозу стабільність в Північно-Східній Азії та посилює небезпеку для наших союзників і безпосередньо для США", - наголосили в спільній заяві держсекретар США, глава Пентагону й директор Національної розвідки.

Такого роду брифінги є незвичним явищем для Білого дому. У більшості випадків зустрічі Сенату з адміністрацією президента проходять в Конгресі.

За оцінкою американських спостерігачів, нинішній захід ще не означає готовності США до бойових дій у регіоні, однак він підкреслює високий рівень занепокоєння адміністрації нинішнім рівнем напруженості.

Нагадаємо: конфронтація в регіоні зросла протягом останніх місяців, коли у відповідь на безконтрольні випробування балістичних ракет Пхеньяном та підготовку до провдення чергового тесту ядерної зброї США пригрозили нанести превентивний удар по КНДР.

Зараз у регіоні зосереджується ударна група бойових кораблів США на чолі з авіаносцем Карл Вілсон. Крім того, США розгортають систему протиракетної оборони THAAD на території Південної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-