Трамп вже має проект указу про вихід США з міжнародної угоди NAFTA

Трамп вже має проект указу про вихід США з міжнародної угоди NAFTA

Укрінформ
Білий дім розглядає проект Указу президента щодо виходу Сполучених Штатів з угоди про вільну торгівлю в Північній Америці між США, Канадою і Мексикою, відомої як NAFTA.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Reuters із посиланням на високопоставлене джерело в адміністрації Трампа.

"Поки неясно, чи буде документ введений в дію президентом Трампом, який уже пообіцяв вийти з NAFTA - договору про вільну торгівлю між США, Мексикою і Канадою - якщо він не зможе добитися кращих умов для Америки", - йдеться в публікації.

При цьому нагадується, що нинішній глава Білого дому неодноразово звинувачував Мексику в знищенні робочих місць у Сполучених Штатах та недавно збільшив свою критику в бік Канади. Він, зокрема, заявив минулого тижня, що Оттава "несправедливо" застосувала заходи на захист своєї молочної продукції.

При цьому Трамп має широкі повноваження в галузі торговельної політики, в тому числі й можливість припинити участь у договорі та вийти NAFTA без голосування цього питання в Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-