Меркель закликала якнайшвидше розслідувати підрив автомобіля ОБСЄ

Меркель закликала якнайшвидше розслідувати підрив автомобіля ОБСЄ

Укрінформ
Канцлер Німеччини Анела Меркель із сумом і великим занепокоєнням відреагувала на інформацію про загибель спостерігача Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на Сході України в  неділю, 23 квітня. 

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Федеральний уряд очікує, що усі сторони конфлікту якнайшвидше зроблять усе можливе, щоб з'ясувати, яким чином могла статись ця трагічна подія, та притягнути до відповідальності винних у цьому", - заявила Меркель у неділю. Вона також закликала сторони конфлікту на Донбасі повною мірою дотримуватись режиму "тиші".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні близько 10.17 ранку під час здійснення патрулювання на тимчасово не підконтрольній українській владі території Луганської області підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Ймовірно, за інформацією СЦКК, це був підрив на вибуховому пристрої.

Міністерство закордонних справ України закликало РФ виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей та вжити всіх невідкладних заходів, щоб негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, а також гарантувати повну їх безпеку та безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території ОРДЛО, включно до тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-