Канада має надати притулок геям із Чечні – канадські депутати

Канада має надати притулок геям із Чечні – канадські депутати

Укрінформ
Канада слід надати політичний притулок представникам нетрадиційної сексуальної орієнтації, які зазнають переслідувань у Чечні.

На цьому наполягають у Новій демократичній партії Канади - третій за чисельністю у федеральному парламенті країни.

«Канаді слід не лише засудити владу Чечні, але й захистити чоловіків, які втікають від порушень прав людини. Очевидно, що уряд Канади має запропонувати повноцінний політичний притулок тим, кому вдалося вирватися із цієї жахливої ситуації», - сказала депутат від НДП Дженні Кван.

На переконання її колеги по партії Рендела Гаррісона, ситуація у Чечні потребує проведення міжнародного розслідування. «Одного лише засудження недостатньо. Уряд мусить закликали до проведення незалежного міжнародного розслідування. Канадці очікують, що їх влада вступатиме проти переслідувань ЛГБТ спільноти», - наголосив Гаррісон.

Як повідомлялося, 1 квітня «Нова газета» опублікувала розслідування про те, що в Чечні розгорнуто кампанію насильства і переслідувань людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. Пізніше у ЗМІ з’явилася інформація, що затриманих у Чечні геїв поміщають у секретну в'язницю в Аргуні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-