США перехопили біля Аляски два російських Ту-95

США перехопили біля Аляски два російських Ту-95

Укрінформ
Американські бойові винищувачі перехопили біля берегів Аляски, яка межує через Берингову протоку з Росією, два стратегічних бомбардувальники Ту-95, здатних нести ядерну зброю.

Про це повідомив у вівторок із посиланням на джерело в Міністерстві оборони США центральний американський телеканал CNN.

"Два російських бомбардувальники Ту-95 "Ведмідь" (за класифікацією НАТО – ред.) були перехоплені в міжнародному повітряному просторі біля узбережжя Аляски двома американськими винищувачами F-22 Raptor",- повідомили в оборонному відомстві США, уточнивши, що інцидент стався в понеділок.

Перехоплення, яке було описане представником Пентагону як безпечне та професійне, мало місце на відстані близько 100 миль від острова Кодіяк після того, як російські літаки влетіли в зону ідентифікації Протиповітряної оборони Аляски. При цьому російські військові льотчики на відповідали на радіозапити.

Американські військові не вважають цю подію чимось надзвичайним та стверджують, що вона "нічим не відрізняється від того, що відбувалося в минулому в контексті дій дальньої авіації росіян".

Водночас, конгресмен від штату Іллінойс Адам Кінзінгер вже прокоментував інцидент, зауваживши, що росіяни намагаються "продемонструвати силу", пролітаючи надто близько до берегової лінії США на тлі напруженості у відносинах між двома країнами.

При цьому телеканал зауважує, що президент США Дональд Трамп недавно висловив більш скептичний погляд на можливість поліпшення відносин з Кремлем.

"Зараз ми не маємо спільної мови з Росією. Ми, можливо, перебуваємо на рекордно низькому рівні у відносинах з РФ", - нагадує CNN висловлювання Трампа на одній із прес-конференцій минулого тижня в Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-