Додон хоче змішану систему парламентських виборів у Молдові

Додон хоче змішану систему парламентських виборів у Молдові

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон виступив з ініціативою ввести в країні змішану систему парламентських виборів замість пропонованої правлячою коаліцією мажоритарної.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Правляча коаліція виступила з ініціативою про перехід від пропорційної до мажоритарної системи парламентських виборів. Ця ініціатива обумовлена, насамперед, бажанням коаліції утриматися у владі. Хочу запевнити громадян, що я цей закон не підпишу, навіть якщо депутати від коаліції за нього проголосують. Однак, враховуючи бажання громадян змінити політичну систему в країні, адміністрація президента пропонує альтернативний вихід із ситуації – перехід до змішаної системи виборів», - заявив Додон.

У відповідності з президентською ініціативою, 51 (з 101) депутат парламенту повинен бути обраний за партійними списками, а інші 50 – по одномандатних округах.

Раніше правляча коаліція на чолі з Демократичною партією запропонувала перейти від пропорційної до мажоритарної системи виборів, заявивши при цьому, що готова обговорити і запропоновану Додоном альтернативу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-