Нова коаліція у Болгарії готова керувати країною до 2021 року

Нова коаліція у Болгарії готова керувати країною до 2021 року

Укрінформ
Партія ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) і коаліція "Об'єднаних патріотів" завершили розробку коаліційної урядової Програми управління до 2021 року.

Про це повідомив в Софії керівник "Об'єднаних патріотів" Валерій Симеонов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Переговорний процес з розробки спільної з партією ГЄРБ стратегічної програми керівництва країною завершений. Ми зобов'язані були в національних інтересах Болгарії дійти згоди щодо програми управління та приступити до її реалізації. Програма розрахована на повний мандат нового уряду, тобто до 2021 року", - зазначив Симеонов.

За його словами, кожна із сторін зробила необхідні поступки, і, таким чином, було знайдено консенсус щодо основних стратегічних питань розвитку країни на подальші чотири роки.

Лідер партії ГЄРБ, екс-прем'єр Бойко Борисов, у свою чергу, заявив, що про номінальний склад майбутнього уряду Болгарії стане відомо після Пасхальних свят.

Раніше стало відомо, що ГЄРБ та "Об'єднані патріоти" дійшли згоди щодо питання майбутнього прем'єра: ним стане Бойко Борисов.

Згідно з результатами позачергових парламентських виборів, ГЕРБ і "Об'єднані патріоти" матимуть в парламенті 122 мандати із 240.

Очікується, що новий уряд буде затверджено наприкінці квітня - на початку травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-