Пентагон констатував безуспішний запуск ракети в КНДР

Пентагон констатував безуспішний запуск ракети в КНДР

Укрінформ
Міністерство оборони США доповіло президентові Дональду Трампу про невдале випробування ракети Північною Кореєю.

Про це йдеться в короткій заяві глави Пентагону Джима Маттіса, яку він зробив в ніч на неділю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент і його команда військових повідомлені про останній безуспішний запуск ракети Північною Кореєю", - зазначається в документі.

За повідомленнями міноборони Південної Кореї, ракетне випробування проводилось в північнокорейському місті Сінпо, яке режим КНДР використовує, головним чином, для підводної активності.

Спроба запуску ракети Пхеньяном була здійснена наступного дня після військового параду до дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена, на якому режим продемонстрував нові озброєння.

Провокація з боку Північної Кореї відбулася на тлі загострення войовничої риторики між Пхеньяном і Вашингтоном. США розмістили ударну групу на чолі з авіаносцем "Карл Вінсон" поблизу з КНДР, заявивши про нанесення ракетного і повітряного удару по Північній Кореї в разі випробування нею ядерної зброї та балістичних технологій.

Тихоокеанське командування США також зробило заяву, що відстежує ситуацію в регіоні, в тому числі останню спробу ракетного випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-