У Британію прибули надсучасні американські винищувачі F-35A

У Британію прибули надсучасні американські винищувачі F-35A

Укрінформ
Американські ВПС розгорнули перші багатоцільові винищувачі F-35A надсучасного п'ятого покоління на авіабазі в Британії з метою випробовування їхніх можливостей під час широкомасштабних військових навчань НАТО.

Про це офіційно заявили в суботу в Міністерстві оборони США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Боєздатні багатоцільові винищувачі F-35A Lightning II прибули сьогодні до авіабази Лейкенхіт Королівських ВПС (Велика Британія), демонструючи підтримку союзників США по НАТО, а також європейської територіальної цілісності", - зазначили в оборонному відомстві США.

За словами командувача Європейського командування США в Європі та головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі генерала Кертіса Скапаротті, присутність літаків F-35 підтверджує боєготовність та демонструє військову потужність на європейській частині континенту.

Літаки належать 388 та 419 Бойовому крилу американських ВПС, що базуються в штаті Юта. Вони візьмуть участь у навчаннях з європейськими союзниками. Як зауважили в Пентагоні, присутність F-35A "максимального розширює можливості навчань, зміцнює Північноатлантичний альянс та забезпечить широкий досвід щодо умов їх експлуатації в Європі".

Повідомляється, що літаки і персонал перебуватимуть у Європі протягом кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-