Штати обрали стратегію

Штати обрали стратегію "максимального тиску" на КНДР

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа вирішила проводити відносно КНДР політику максимального тиску.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела у Білому домі.

Радники Трампа розглянули низку варіантів, щоб змусити КНДР відмовитися від ядерної програми, в тому числі військове втручання та повалення диктатури, повідомили американські чиновники виданню. З іншого боку, обговорювалося визнання КНДР ядерною державою.

Як зазначили джерела, які говорили на умовах анонімності, зрештою вирішено зробити акцент на посиленні тиску на Пхеньян за підтримки Китаю, головного торгового партнера КНДР.

Чиновники також висловили сподівання, що в разі чергового ядерного випробування в КНДР Росія і Китай підтримають посилення санкцій ООН щодо країни.

Як повідомлялося, Північна Корея виступила з низкою заяв, у яких пригрозила Сполученим Штатам і їхнім союзникам у регіоні випереджувальними ударами в разі "продовження американських провокацій". Пхеньян заявив, що такі удари можуть бути завдані по базах США в Південній Кореї, по резиденції президента Південної Кореї в Сеулі, а також по авіаносцеві США "Карл Вінсон", що нині прямує до корейських берегів.

Заяви пролунали напередодні "Дня Сонця" в суботу – так у Північній Кореї називають офіційну дату дня народження засновника Північної Кореї Кім Ір Сена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-