США випробують найновітніші винищувачі F-35A в Європі

США випробують найновітніші винищувачі F-35A в Європі

Укрінформ
Остання бойова розробка ВПС США, бойові винищувачі п'ятого покоління F-35A будуть задіяні у навчаннях НАТО в Європі, запланованих ближчими днями.

Про це офіційно повідомило в п'ятницю Міністерство оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Американські ВПС розгорнуть невелику кількість літаків F-35A Lightning II цими вихідними з метою участі в запланованих раніше навчаннях у Європі", - йдеться в повідомленні Пентагону.

При цьому уточнюється, що в тренуваннях братимуть участь також інші одиниці ВПС США й країн НАТО, що базуються в Європі в рамках Європейської ініціативи гарантування безпеки (European Reassurance Initiative.).

"Участь у цих навчаннях означає важливий етап у розвитку програми F-35, що дозволяє ВПС продемонструвати оперативні можливості літака-винищувача п'ятого покоління", - зауважили в оборонному відомстві США.

Це також допоможе процесу підготовки до розгортання F-35A в Європі на постійній основі, яке, за планом, має відбутися на початку 2020-х років.

Після того, як літаки прибуть до Європи, Військово-повітряні сили в Європі і Європейське командування США оприлюднять додаткову інформацію про їх бойове розгортання для участі в навчаннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-