ЗМІ: армія Асада отримала від Росії десять нових бомбардувальників Су-24

ЗМІ: армія Асада отримала від Росії десять нових бомбардувальників Су-24

Укрінформ
Збройні сили Сирії отримали з Росії 10 модернізованих бомбардувальників Су-24М2.

Про це пише портал Arabian Aerospace.

Як повідомляється, Сирія загалом отримала 20 бомбардувальників Су-24 у 90-х, а пізніше ще два літаки-розвідники Су-24MK і Су-24МР. Літаки входять до складу 819 сирійської ескадрильї, яка розміщується на авіабазі міста Тіас в Центральній Сирії.

Контракт на модернізацію 21 бомбардувальника Су-24М2 був підписаний в 2009 році і вже в 2010 р. почалися роботи в Ржеві. Угода також передбачає підготовку сирійських пілотів та обслуговуючого персоналу.

Оновлені літаки оснащені новим прицільно-навігаційним комплексом СВП-24 "Гефест", прицільною системою включення на основі GPS і ГЛОНАСС, системою індикації на лобовому склі ІЛС-31.

"Оновлення дасть змогу істотно підвищити можливості сирійського Су-24 і обіцяє підвищити доступність і ремонтопридатність, а також бойову ефективність", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більше половини з 21 модернізованих літаків Су-24 повернулися в Сирію, хоча, за непідтвердженою інформацією, до 10 літаків не були повернуті через міжнародне ембарго проти Сирії.

Супутникові фотографії показали, що від п'яти до восьми літаків в сирійському камуфляжі знаходяться  на стоянці на аеродромі в російському Ржеві, де проводився ремонт і модернізація. Залишається невідомим, чи це літаки з нової поставки чи вони є модернізованими, які вже були в країні на озброєнні за контрактом 2009 року.

Водночас офіційний представник Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Росії Марія Воробйова заявила РІА Новости, що інформація про постачання Росією партії з 10 бомбардувальників Су-24 до Сирії не відповідає дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-