WikiLeaks допомагають Росії — директор ЦРУ

WikiLeaks допомагають Росії — директор ЦРУ

Укрінформ
Глава ЦРУ Майк Помпео заявив, що WikiLeaks є "недержавною ворожою до США розвідувальною службою", яку нерідко направляють "такі державні актори, як Росія".

Про це він заявив у четвер, 13 квітня, під час свого першого публічного виступу в якості директора відомства, передає DW.

Помпео послався на січневий звіт американської розвідки, в якому говорилося, що Головне управління Генштабу ЗС Росії використовувало WikiLeaks для поширення вкрадених хакерами документів і листів Демократичної партії, розраховуючи вплинути на підсумок виборів у США на користь кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

На думку Помпео, засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж і його колеги тільки "вдають із себе хрестоносців", а насправді допомагають ворогам США, наприклад, Росії, і спілкуються з диктаторами.

"WikiLeaks діє як ворожа розвідувальна служба, і веде переговори як ворожа розвідувальна служба. Вона заохочує прихильників шукати роботу в ЦРУ для отримання своїх розвідданих. І в переважній більшості випадків зосереджується на Сполучених Штатах, намагаючись отримати підтримку від антидемократичних держав і організацій", - цитує слова Помпео агентство AFP.

У той же час агентство нагадує, що до своєї перемоги на президентських виборах Дональд Трамп хвалив Джуліана Ассанжа за оприлюднену WikiLeaks інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-