Присутність НАТО в Польщі є запорукою неповторення подій 1939 року - Дуда

Присутність НАТО в Польщі є запорукою неповторення подій 1939 року - Дуда

Укрінформ
Присутність союзницьких військ в Польщі є “великим шансом”, що такі драми, як агресія проти Польщі в 1939 році (з боку Німеччини та СРСР — ред.), не повторяться.

Про це під час спільної прес-конференції у Варшаві з командувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі  Кертісом Скапаротті заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні присутність генерала й армії США у нашій країні — найбільшої армії світу і НАТО, є свідченням того, що світ змінюється і це дає значні шанси, що такі драми у нашій історії, як у 1939 чи 1940 роках, більше ніколи не повторяться”, - заявив Дуда.

У свою чергу Скапаротті підкреслив, що нинішнє розміщення військ НАТО на східному фланзі є найбільшим від моменту завершення “холодної війни”. За його словами, це чітко показує активну участь НАТО у захисті суверенітету і населення Польщі, а також солідарність Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на полігоні Ожиш на північному сході РП (поблизу кордону з РФ – ред.) відбудеться офіційне привітання батальйонної бойової групи НАТО, яка складатиметься з американських, британських і румунських військовослужбовців під командуванням США. Рішення про розміщення багатонаціональних з'єднань НАТО в Польщі і чотирьох країнах Балтії прийнято під час варшавського саміту НАТО в липні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-