Розвідка США перехопила переговори про підготовку хіматаки в Ідлібі - CNN

Розвідка США перехопила переговори про підготовку хіматаки в Ідлібі - CNN

Укрінформ
Американські розвідка перехопила повідомлення сирійських військових та експертів з хімічної зброї, в яких обговорювалася підготовка здійснення атаки зарином в Ідлібі.

Як повідомляє CNN з посиланням на високопоставленого американського чиновника, ці розмови почали досліджувати вже після хіматаки і Штати не мали попередньої інформації про напад.

"Перехоплення були частиною негайного перегляду всіх розвідувальних даних в перші години після нападу, щоб підтвердити відповідальність за застосування хімічної зброї в атаці на північному заході Сирії, в результаті якої загинули щонайменше 70 людей", - йдеться в публікації.

За словами офіційних осіб США, "немає сумніву", що відповідальність за напад несе сирійський президент Башар Асад.

Зазначається, що американські спецслужби перехоплюють великий масив інформації з Сирії та Іраку. Дані часто не обробляються, проте якщо є конкретна подія, яка вимагає аналітики, - проводиться аналіз для підтвердження певних даних.

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня в результаті бомбардування хімічними боєприпасами селища Хан-Шейхун в провінції Ідліб загинуло більше 70 осіб. США і європейські країни поклали відповідальність на сирійську владу, яка у свою чергу відкинула причетність до інциденту.

У Білому домі заявили, що Росія, яка виступає покровителем режиму Башара Асада, допомагає йому приховати факти щодо застосування хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії.

Військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки й заправні станції.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-