Росія заздалегідь знала про заплановану хімічну атаку в Сирії – Гейлі

Росія заздалегідь знала про заплановану хімічну атаку в Сирії – Гейлі

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі вважає, що Росія заздалегідь знала про заплановану хімічну атаку в Сирії, проведену режимом Башара аль-Асада в провінції Ідліб проти власного населення.

Про це вона сказала в інтерв'ю CNN.

"Я думаю, що якщо подивитися на те, коли ця інформація вийшла, вони настільки швидко почали захищати (Асада - ред.). Вони не виглядали шокованими, не виглядали здивованими. Вони дуже швидко почали захищати", - наголосила Гейлі.

За її словами, теперішній стан Кремля можна охарактеризувати як "нервовий" та "ізольований".

"Вони дуже добре відчувають, наскільки їх ослабили дії Асада та те, що вони їх покривають. Вони розуміють, що міжнародне співтовариство не "купило" це і не "купить". І тепер вони повинні думати, як зберегти обличчя. Ми даємо їм усі можливості для того, щоб зберегти обличчя", - підкреслила Гейлі.

Вона також підтвердила, що адміністрація президента США не планує в майбутньому ніяких військових дій, однак і не виключає їх.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що Росія, яка виступає покровителем режиму Башара Асада, допомагає йому приховати факти щодо застосування минулого тижня забороненої хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-