Росія допомагає Асаду приховати факти хімічної атаки – Білий дім

Росія допомагає Асаду приховати факти хімічної атаки – Білий дім

Укрінформ
Росія, яка виступає покровителем режиму Башара Асада, допомагає йому приховати факти щодо застосування минулого тижня забороненої хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії.

Про це йшлося під час брифінгу у вівторок високопоставлених представників Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо інформацію, яка підтверджує, що персонал, пов'язаний з програмами хімічної зброї (в Сирії – ред.) перебував на аеродромі Шайрат наприкінці березня, здійснюючи підготовку до цієї атаки", - заявила одна з чиновників.

Вона зазначила, що розвідувальне співтовариство США продовжує оцінювати, чи знала Росія про підготовку до застосування хімічної зброї по мирному населенню. За її словами, розслідування щодо цього питання продовжується.

Водночас, Національна рада безпеки США випустила доповідь, у якій наголосила, що уряд Асада разом з "російськими покровителями" намагаються приховати інформацію. "Сирійський режим і його головний покровитель, Росія, прагнули заплутати світову спільноту відносно того, хто несе відповідальність за використання хімічної зброї проти сирійського народу під час останньої та попередніх атак", - наголошується в документі.

У доповіді використання хімзброї у Сирії називається "неприйнятною" акцією, яка становить "явну загрозу" для Сполучених Штатів і світу. Рада закликала міжнародне співтовариство докласти зусиль, щоб не допустити прояву таких дій у майбутньому.

"Це дуже важливий момент - ми повинні продемонструвати, що ухилення та фальшиві факти не мають жодної ваги", - наголошується в документі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-