Трамп підписав протокол про вступ Чорногорії до НАТО

Трамп підписав протокол про вступ Чорногорії до НАТО

Укрінформ
Президент США підписав протокол про приєднання Чорногорії до Північноатлантичного альянсу, що стало завершальною процедурою в процесі ратифікації цього рішення Сполученими Штатами.

Про це офіційно повідомив у вівторок у Twitter речник Білого дому Шон Спайсер, повідомляє Укрінформ.

"Білий дім поінформував Сенат, що президент Сполучених Штатів затвердив приєднання Чорногорії до НАТО", - зазначив офіційний представник американського президента.

Сенат США проголосував за це рішення ще наприкінці березня, підтримавши надання членства Чорногорії в військово-політичному блоці переважною більшістю голосів. Тоді лише два законодавці висловилися проти – республіканці Ренд Пол і Майк Лі. При цьому в верхній палаті Конгресу підкреслили, що схвальне рішення більшості є також потужним сигналом для Росії, яка чинить агресію проти своїх сусідів.

Підтримка Сполученими Штатами намірів Чорногорії приєднатися до Альянсу виявилася доволі міцною, хоча деякі спостерігачі припускали, що лояльна риторика президента Трампа відносно Росії може послабити підтримку розширення НАТО.

Тепер Чорногорії залишилось завершити процедуру ратифікації щодо членства в Альянсі в Нідерландах та Іспанії. Очікується, що остаточне рішення про приєднання нового члена буде оголошено на саміті НАТО в Брюсселі наступного місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-