Тіллерсон на G7: Усі винні в масових злочинах будуть притягнуті до відповіді

Тіллерсон на G7: Усі винні в масових злочинах будуть притягнуті до відповіді

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон під час участі на саміті G7 в Італії заявив, що всі, хто скоїв злочини проти людяності в будь-якому куточку світу, мають бути притягнуті до відповідальності.

Заяву Тіллерсона поширив у понеділок Державний департамент США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми пам'ятаємо події 12 серпня 1944 року, які відбулися в Сант'Анні (Італія – ред.), і ми знову присвячуємо себе тому, щоб притягнути до відповідальності будь-кого, хто скоює злочини проти невинних людей в будь-якій точці світу", - заявив Тіллерсон під час перебування на міністерській зустрічі, яка проводиться в італійській провінції Лукка, куди адміністративно входить селище Сант'Анна.

Він підкреслив, що ця трагедія часів Другої світової й місце служитимуть джерелом натхнення для всіх лідерів G7, хто зібрався на зустріч.

У серпні 1944 року в італійському селищі Сант'Анна нацисти здійснили злочин проти людяності, вбивши близько 560 мирних жителів, у тому числі 130 дітей, а також біженців. Після цього вони спалили тіла жертв, керуючись сумнозвісною політикою "випаленої землі".

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Рекс Тіллерсон у понеділок та вівторок бере участь у міністерській зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн "Великої сімки" в Італії. Серед основних питань його переговорів обговорюються, в тому числі, підтримка з боку світових лідерів атаки США на авіабазу в Сирії, боротьба з тероризмом, ситуація в Україні, санкції проти Росії та інші питання регіонального й глобального масштабів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-