Дуда: Вже складно пояснити передачу розслідування Смоленської катастрофи РФ

Дуда: Вже складно пояснити передачу розслідування Смоленської катастрофи РФ

Укрінформ
Сьогодні вже складно знайти пояснення тому факту, що минула польська влада передала розслідування катастрофи літака президента Польщі під Смоленськом виключно у руки російських слідчих.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда у Кракові після відвідання крипти у королівському замку на Вавелі, де поховане президентське подружжя Лєха і Марії Качинських, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Те, що робилося упродовж багатьох років у справі катастрофи (за попередньої влади 2010-2015 рр. - ред.), вся ситуація з розслідуванням, його початок, його передача в руки росіян - сьогодні складно зрозуміти, чому це сталося, чому немає принаймні протоколів, записів з основних розмов, які тоді відбувалися”, - заявив Дуда.

Президент РП зазначив, що справа повернення з Росії до Польщі уламків літака Качинського зараз стає більш відомою міжнародній спільноті.

“Я систематично інформую про ситуацію. Вона відома і про неї зараз уже більше знають у міжнародному просторі, адже інформування про це, коли я почав зустрічатися як президент РП на міжнародній арені з головними політиками, взагалі було нульовим”, - заявив Дуда.

Як повідомлялося, 10 квітня минає сьома річниця Смоленської катастрофи. Цього дня в усій Польщі вшановують пам'ять жертв трагедії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-