Нідерланди назвали ракетний удар США

Нідерланди назвали ракетний удар США "пропорційною відповіддю"

Укрінформ
Нідерландський уряд вважає ракетний удар США по сирійській авіабазі "пропорційною відповіддю" та оцінює ці дії як зрозумілі.

Про це йдеться у заяві уряду Нідерландів, розміщеній на офіційному сайті.

"Декілька годин тому, США дали чіткий сигнал, що актом використання отруйного газу було перетнуто межу. В нинішніх умовах, це - пропорційна відповідь. Нідерландський уряд із розумінням ставиться до цього. Це пересторога Асаду, що використання отруйного газу більше ніколи не може повторюватись", - йдеться в заяві.

Як зазначили в нідерландському уряді, цього тижня шоком стали страшні зображення з Сирії, коли сотні невинних людей, серед них і діти, стали жертвами отруйного газу, багато з яких не пережили газову атаку.

"Використання отруйного газу є злочином проти людства, найвищим ступенем насильства і руйнування. Таким, проти якого міжнародне співтовариство має повстати якнайвідвертіше. На жаль, Росія і Китай заблокували Резолюцію Ради безпеки ООН що стосується Сирії. На міжнародно-правовому способі виступити єдиним фронтом було поставлено хрест. І це не вперше", - відзначається заяві.

В уряді Нідерландів закликали продовжувати працювати в рамках ООН над спільним реагуванням на трагедію в Сирії та регіоні та запевнили, що їхня країна й надалі робитиме свій внесок. "Після років консультацій мусимо із жалем констатувати, що це дуже складно. Дехто навіть думатиме, що неможливо. Але врешті решт законна та колективна дія є найкращою і єдиною відповіддю на свавілля, насильство і військові злочини", - наголошується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, бойові кораблі ВМС США завдали удару кількома десятками ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімічною зброю мирного населення в провінції Ідліб.

Фото: www.navy.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-