Стали відомі деталі ракетного удару США по Сирії

Стали відомі деталі ракетного удару США по Сирії

Укрінформ
Американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч на п'ятницю випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат.

Такі деталі оприлюднив після удару в офіційній заяві речник Міністерства оборони США Джефф Девіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За наказом президента, американські сили здійснили удар крилатими ракетами по аеродрому сирійських ВПС сьогодні близько 20:40 за Вашингтоном (4:40 ранку, 7 квітня за місцевим часом у Сирії). Ціллю удару був визначений аеродром Шайрат у провінції Хомс", - зазначається в повідомленні.

У Пентагоні пояснили, що операція проводилась у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня в містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули та отримали поранення сотні невинних сирійців, у тому числі, жінки й діти.

"Удар був проведений з використанням ракет Tomahawk Land Attack Missiles (TLAMs), запущених з есмінців USS Porter і USS Ross в східній частині Середземного моря", - зазначили в оборонному відомстві США.

Загалом було запущено 59 "Томагавків" по літаках на аеродромі, захищених ангарах для них, складах з нафтопродуктами та матеріально-технічним обладнанням, бункерах з боєприпасами, системам ППО і радарам.

При цьому в Пентагоні зазначили, що російська сторона була поінформована заздалегідь.

"Як і завжди, США застосували надзвичайні заходи, щоб уникнути жертв серед цивільного населення, відповідно до закону про збройні конфлікти. Були реалізовані всі заходи, щоб здійснити цей удар з мінімальним ризиком для персоналу на аеродромі", - підкреслили в Пентагоні.

При цьому зазначається, що аеродром Шайрат використовувався для зберігання хімічної зброї. За оцінками американської розвідки, саме з нього 4 квітня була проведена атака із застосуванням хімічної зброї. Удар американських сил був також призначений "для стримування режиму щодо повторного використання ним хімічної зброї".

Як зауважили в Пентагоні, зараз проводиться оцінка результатів удару.

"Перші ознаки вказують на те, що цей удар серйозно пошкодив та зруйнував сирійські літаки, а також інфраструктуру та обладнання на аеродромі Шайрат, та зменшив здатність сирійського уряду застосовувати хімічну зброю. Застосування хімічної зброї проти невинних людей неприпустимо", - наголошується в заяві Міністерства оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-