Трамп пояснив, чому наказав розбомбити аеродром Асада

Трамп пояснив, чому наказав розбомбити аеродром Асада

Укрінформ
Ракетний удар по аеродрому урядових сил Сирії, звідки була спрямована нещодавня хімічна атака по цивільному населенню, був здійснений в інтересах нацбезпеки США.

Про це заявив президент США Дональд Трамп у короткій заяві з його резиденції Мар а Лаго, де зараз відбувається його зустріч з президентом Китаю Сі Цзіньпінем, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я наказав здійснити цілеспрямований військовий удар по аеродрому в Сирії, звідки була здійснена хімічна атака. Це відповідає життєво важливим інтересам національної безпеки Сполучених Штатів з метою запобігання й стримування поширення та використання смертоносної хімічної зброї", - заявив американський лідер.

Він підкреслив, що не має жодних заперечень у тому, що уряд Сирії застосував заборонену хімічну зброю, порушив свої зобов'язання в межах Конвенції з хімічної зброї та знехтував закликами Ради Безпеки ООН.

"Роки попередніх спроб змінити поведінку Асада зазнали невдачі", - констатував Трамп.

Як наслідок, підкреслив він, "криза біженців продовжує поглиблюватися, дестабілізація в регіоні триває, погрожуючи Сполученим Штатам та їхнім союзникам".

У цьому зв'язку президент США закликав усі цивілізовані країни приєднатися до "прагнення покласти край бійні та кровопролиттю в Сирії, а також покінчити з тероризмом усіх видів та всіх типів".

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на п'ятницю два військових кораблі США, що базуються в Середземному морі, здійснили пуск 50-ти (за останніми даними – до 60-ти) ракет типу "Томагавк" по аеродрому сирійських урядових військ поблизу населеного пункту Аш Шайрат в провінції Хомс на заході Сирії. Оцінки руйнувань на сирійському аеродромі поки не оприлюднювалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-