Меркель назвала ганьбою блокування резолюції Радбезу ООН щодо Сирії

Меркель назвала ганьбою блокування резолюції Радбезу ООН щодо Сирії

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель у четвер різко розкритикувала позицію Росії, яка напередодні заблокувала ухвалення в Раді Безпеки ООН резолюції щодо нападу, як підозрюють, із застосуванням хімічної зброї, у сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляє DW

"Це ганьба, що резолюцію Ради Безпеки ООН не ухвалено. І нині саме ті, хто від цього відмовляються, повинні подумати, яку відповідальність вони на себе беруть", - сказала вона, не згадуючи Москву безпосередньо.

За словами канцлерки, є вказівки на те, що атаку на Ідліб та подальше бомбардування лікарні, куди доправили жертв нападу, ініціював режим сирійського президента Башара Асада. 

"Це варварський напад, який неодмінно має бути розслідуваний. Застосування хімічної зброї - це воєнний злочин", - підкреслила Меркель

Як повідомлялося, напередодні в Раді Безпеки ООН не змогли дійти консенсусу та ухвалити проект резолюції щодо отруйної атаки у сирійській провінції Ідліб, який внесли США, Франція та Велика Британія. Проти ухвалення документу виступила Росія.

В Анкарі 6 квітня заявили, що люди в сирійському місті Хан-Шейхун постраждали від хімічної зброї, і є вказівки на те, що це був нервово-паралітичний газ зарин.

Фото: @DerSPIEGEL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-