Ващиковський: РФ має почати співпрацю з Польщею у Смоленській справі

Ващиковський: РФ має почати співпрацю з Польщею у Смоленській справі

Укрінформ
Росія повинна розпочати співпрацю з Польщею у справі Смоленської катастрофи, оскільки як уламки літака, так і "чорні скриньки" повітряного судна все ще залишаються в РФ.

Про це заявив глава польської дипломатії Вітольд Ващиковський, інформує RMF.FM.

"Я хотів би, аби Росія врешті почала співпрацювати з Польщею. Незабаром буде сьома річниця катастрофи, а її причини не було з'ясовано",- заявив Ващиковський.

За його словами, упродовж семи років російські органи, які відповідають за слідство у цій справі, не співпрацюють з Польщею.

"Уламки літака, "чорні скриньки" все ще не повернуто (до Польщі - ред.)", - констатував глава МЗС Польщі.

Він зазначив, що ключ до покращення відносин Польщі з Росією - у Москві. "Ми бажали б, аби Росія почала прагматично ставитися до Польщі, оскільки з боку Польщі немає ворожих дій і кроків", - констатував Ващиковський.

Як інформувало агентство, польська прокуратура перекваліфікувала звинувачення на адресу російських контролерів руху на вежі "Смоленськ-Північний" з "несвідомого" на "свідоме" доведення ними екіпажу президентського літака Ту-154М до авіакатастрофи.

МЗС Росії у відповідь на це зазначило, що Польща посилила жорстку лінію щодо РФ у справі Смоленської катастрофи, нагадуючи, що Варшава від початку хотіла перекласти частину відповідальності на російських контролерів руху. У Москві підкреслили, що російські авіадиспетчери не причетні до катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-