У Киргизстані допитали рідних можливого виконавця теракту в пітерському метро

У Киргизстані допитали рідних можливого виконавця теракту в пітерському метро

Укрінформ
Держкомітет нацбезпеки Киргизстану у вівторок допитав батьків і близького родича імовірного виконавця теракту в метро Санкт-Петербурга Акбаржона Джалілова.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на представника спецслужби. 

За словами співрозмовника агентства, допит вели представники Ошського обласного управління ДКНБ, оскільки близькі підозрюваного живуть в Оші.

У свою чергу представник ошської міліції повідомив, що на допит були викликані батько, мати і молодший брат Джалілова. "Батько зараз знаходиться в Оші, він приїхав з Росії. Мати і молодший брат Джалілова постійно проживають в Оші і в РФ не виїжджали", - сказав співробітник правоохоронних органів.

Він додав, що після допиту нікого не затримали.

У свою чергу сусіди батьків Джалілова повідомили, що той "був бляхарем, в РФ займався ремонтом автомобілів і був на хорошому рахунку у працедавця".

Як повідомлялося, 3 квітня близько 14:40 у вагоні поїзда на перегоні між станціями метро "Технологічний інститут" і "Сінна площа" в Санкт-Петербурзі стався вибух невстановленого вибухового пристрою. 

Пізніше на станції метро "Площа Повстання" виявили і знешкодили другий вибуховий пристрій. Бомба була начинена елементами ураженнями.

Кількість загиблих в результаті теракту в метро до цього моменту досягла 14 людей, 49 постраждалих перебувають у лікарнях.

У Петербурзі оголошено триденний траур.

Раніше в Держкомітеті національної безпеки Киргизстану заявили, що можливим виконавцем теракту є уродженець Оші, нині громадянин Росії Акбаржон Джалілов 1995 року народження. За попередніми даними, російське громадянство він отримав в 2011 році і з того часу жив в РФ.

Фото: @kononenkome 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-