Посланці Трампа і Путіна обговорювали створення таємного каналу зв'язку - WP

Посланці Трампа і Путіна обговорювали створення таємного каналу зв'язку - WP

Укрінформ
Об'єднані Арабські Емірати організували в січні таємну зустріч між засновником однієї з найбільших приватних військових компаній США Blackwater Еріком Прінсом та представником Росії, наближеним до президента Володимира Путіна.

Про це виданню The Washington Post повідомили американські, європейські та арабські чиновники.

"Метою зустрічі була спроба встановити неофіційний канал зв’язку між Москвою та обраним президентом Дональдом Трампом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зустріч відбулася 11 січня на Сейшельських островах, за 9 днів до інавгурації Трампа, та, за словами одного з чиновників, тривала два дні.

Що саме обговорювали на зустрічі, достеменно невідомо, однак повідомляється, що ОАЕ погодилися організувати зустріч з метою переконати Росію згорнути свою співпрацю з Іраном, в тому числі і щодо Сирії.

Як пише видання, хоч активний прихильник Трампа Прінс формально і не брав участь у його кампанії, однак він відрекомендувався як неофіційний посланець Трампа високопоставленим представникам Еміратів, які були задіяні в організації зустрічі з довіреною особою Путіна. Чиновники росіянина не ідентифікували.

За словами чиновників США, ФБР ретельно вивчає зустріч на Сейшелах в рамках розслідування втручання Росії у президентські вибори в США у 2016 році та передбачуваних контактах оточення Трампа і Путіна.

У ФБР прокоментувати цю інформацію відмовилися.

У свою чергу прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що їм нічого не відомо про ці зустрічі, а Ерік Прінс не відігравав жодної ролі у перехідній адміністрації.

Представник Прінса також заперечив інформацію, назвавши її "повністю сфабрикованою" та додавши, що зустріч не мала жодного стосунку до Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-