На виборах у Сербії переміг Александр Вучич - екзит-поли

На виборах у Сербії переміг Александр Вучич - екзит-поли

Укрінформ
Чинний прем'єр-міністр Сербії Александр Вучич переміг сьогодні на президентських виборах, про що свідчать дані екзит-полів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Штаб прем'єра Вучича вже заявив про перемогу свого кандидата. Після цього до громадян звернувся обраний президент, подякував народові країни за довіру і сказав: "Важливо було, щоб перемога була чистою як сльоза".

Результати екзит-полів оприлюднили незалежно одне від одного агентство IPSOS Strategic і Центр за вільні вибори і демократію (ЦеВІД). В обох йдеться про значну перевагу Вучича над опонентами.

За даними агентства IPSOS Strategic, Вучич отримав понад 55 відсотків, на другому місці юрист Саша Янкович з 16 відсотками, на третьому – студент-пародист Лука Максимович – 9,3 відсотка. Далі йдуть колишній міністр закордонних справ Вук Єремич – 5,8 відсотка і лідер Сербської радикальної партії Воїслав Шешель – 4,4 відсотка.

За даними ЦеВІД, Вучич отримав 58,5 відсотків голосів, Янкович -13,6, Максимович – 9,1 відсотка.

За попередніми даними Республіканської виборчої комісії, які були оприлюднені після підрахунку 10 відсотків бюлетенів, за Вучича проголосували 59,79 відсотків, за Янковича 13,18 відсотків, за Максимовича - 8,35 відсотків. Таким чином, Вучич перемагає вже в першому турі.

Перемога Вучича, який очолює правлячу Сербську прогресивну партію і є прихильником інтеграції Сербії в Європейський Союз, була прогнозованою відпочатку. Питання було лише в тому, чи йому вдасться набрати достатню кількість голосів для перемоги в першому турі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-