Екс-кандидат у президенти США заявив про кібератаки з російської IP-адреси

Екс-кандидат у президенти США заявив про кібератаки з російської IP-адреси

Укрінформ
У США республіканець Марко Рубіо заявив перед сенатським комітетом з розвідки, що його команда піддалася кібератаці з російської IP-адреси.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За його словами, напад стався 29 березня. Рубіо додав, що хакери намагалися зламати комп'ютери його штабу і у 2016 році.

«Сенатор від Республіканської партії США і колишній кандидат у президенти країни Марко Рубіо заявив, що члени його передвиборного штабу зазнали хакерських атак з російських IP-адрес 29 березня», - повідомив він на відкритих слуханнях комітету з розвідки Сенату, що відбулися в четвер, 30 березня.

За словами політика, в липні 2016 року, вже після того, як він повідомив про намір бути переобраним у Сенат і вийшов з президентських перегонів у ході праймеріз, члени його штабу були "атаковані IP-адресами з невідомого місця розташування в Росії", проте хакери зазнали невдачі. Проте спроби кіберзлому повторилися о 10.45 за місцевим часом 29 березня, заявив він. Щоправда, говорити про джерело атак, грунтуючись тільки на IP-адресах, неможливо, оскільки хакери можуть легко підробити своє місце розташування.

Як відомо, будучи суперником Дональда Трампа в праймеріз, Марко Рубіо оголосив про закінчення своєї президентської кампанії після поразки у своєму рідному штаті Флориді 16 березня.

ФБР і комітети з розвідки Сенату і палати представників Конгресу США розслідують кібератаки на передвиборний штаб Демократичної партії США, здійснені напередодні президентських виборів. Так, комітет Сенату вже запросив на розмову у рамках цієї справи не менш як 20 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-