У Франції розслідують, як дружина Фійона “заробила” сотні тисяч

У Франції розслідують, як дружина Фійона “заробила” сотні тисяч

Укрінформ
У Франції офіційно розпочато розслідування щодо дружини кандидата на пост президента Франсуа Фійона через звинувачення в організації фіктивних робочих місць.

Про це повідомляє ВВС Україна.

«Пенелопа Фійон провела цей день на допиті в магістраті, судово-прокурорському органі у Франції», - йдеться у повідомленні.

Раніше прокуратура оголосила про порушення кримінальної справи щодо самого Фійона.

Кандидата у президенти від правоцентристської партії "Республіканці" підозрюють у розтраті держкоштів: згідно зі звинуваченнями, він платив сотні тисяч євро членам своєї сім'ї за роботу, яку вони не виконували.

Фійон і його дружина заперечують всі звинувачення. Зокрема, кандидат у президенти вважає звинувачення проти нього політично мотивованими і не планує залишати передвиборчу гонку.

Французьке видання Canard Enchaine раніше припустило, що під час роботи Фійона у парламенті в 2000-і роки він зробив дружину своєю фіктивною помічницею і виплатив їй сотні тисяч євро.

Водночас подружжя наполягає, що Пенелопа Фійон дійсно працювала помічницею свого чоловіка. Однак є повідомлення про те, що вона не мала навіть пропуску до парламенту, а серед співробітників майже ніхто не знав, що вона там працює.

Слідчі також вивчають платежі на суму понад 80 тисяч євро (86 тисяч доларів), які отримали діти Фійона, Марі і Шарль. Кандидат стверджує, що оплачував їхні юридичні послуги, проте у цей період ані його син, ані донька не були юристами.

Є у слідства питання і до того, яку роботу Пенелопа Фійон виконувала в літературному журналі, що належить мільярдерові і другові сім'ї Марку Ладре де Лашар'єру. Від журналу вона отримувала 3,5 тисячі євро на місяць із травня 2012-го по грудень 2013 року.

У березні з Фійоном стався ще один скандал - ЗМІ повідомили, що в лютому він упив у модного паризького кравця Арні два костюми вартістю понад 13 тисяч доларів. Фійон заявив, що за них заплатив один із його друзів.

Як відомо, у Франції встановлено ліміт у розмірі п'яти тисяч доларів, які приватні особи можуть пожертвувати кандидатам у президенти під час виборчих кампаній.

Франсуа Фійона довго вважали лідером президентської кампанії у Франції. Наразі він поступається популярністю лідеру "Національного фронту" Марін Ле Пен і центристу Еммануелю Макрону.

Вибори у Франції пройдуть у квітні і травні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-