Україна потребує американської зброї - Скапаротті

Україна потребує американської зброї - Скапаротті

Укрінформ
Сполучені Штати мають розглянути питання щодо надання оборонної летальної зброї Україні, яка протистоїть жорсткому противнику, що випробовує в боях новітні бойові розробки.

Про це заявив у вівторок під час слухань у американському Конгресі командувач Європейського командування США генерал Куртіс Скапаротті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується зброї, я особисто переконаний, що ми повинні розглянути надання летальної оборонної зброї Україні", - підкреслив генерал під час засідання Комітету з питань збройних сил Палати представників США.

Скапаротті зауважив, що українським силам доводиться воювати з "дуже жорстким противником", який має новітні російські види летальних озброєнь і випробовує їх у бойових умовах.

"Нам потрібно продовжувати підтримувати їх (українців – ред.) і, на мій погляд, забезпечити відповідною зброєю для захисту", - наголосив американський командувач.

Відповідаючи на запитання, що Сполучені Штати можуть зробити для зміцнення зусиль уряду в проведенні реформ, він зауважив, що потрібно принаймні зберегти існуючий рівень підтримки.

"На нинішньому етапі ми залучені до підтримки реформ у їхньому уряді та зміцненні можливостей безпеки й оборони, і ми маємо продовжувати це", - зазначив Куртіс Скапаротті.

Фото: вікімедіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-