На виборах в Саарі перемагає партія Меркель

На виборах в Саарі перемагає партія Меркель

Укрінформ
На виборах до парламенту федеральної землі Саар, що пройшли в неділю, 26 березня, перемагає Християнсько-демократичний союз (ХДС), лідером якого є канцлер ФРН Ангела Меркель.

За попередніми підсумками голосування, оприлюдненими німецьким телеканалом ARD, за цю партію проголосував майже 41 відсоток виборців. Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), очолювана кандидатом у канцлери ФРН Мартіном Шульцем, всупереч очікуванням, набрала лише 29,6 відсотка.

Ліва партія під керівництвом Оскара Лафонтена набрала майже 13 відсотків і залишиться третьою за величиною партією в земельному парламенті. Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" (АдН) набрала більше 6 відсотків голосів, і ландтаг Саару стане одинадцятим земельним парламентом, до якого пройшла ця партія.

"Союз-90"/"зелені" набрав 4 відсотки голосів і втратив місця в парламенті. Вільна демократична партія (ВДП) отримала 3,3 відсотка, Партія піратів - 0,7 відсотка голосів.

Місця в ландтазі нового скликання, за попередніми подчетам, розподіляться так: ХДС отримає 24 мандати, СДПН може розраховувати на 17 місць, ліві - на сім і "АдГ" - на три депутатські портфелі.

Вибори в Саарі відкривають цілу серію виборчих кампаній в Німеччині в цьому році.

7 травня буде формуватися заново складу ландтагу в Шлезвіг-Гольштейн, через тиждень - в Північному Рейні - Вестфалії. А 24 вересня відбудуться вибори до федерального парламенту - бундестагу, від результату яких буде залежати, хто стане канцлером ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-