Політик, який претендує замінити Меркель, розповів як поліпшити зарплати та податки

Політик, який претендує замінити Меркель, розповів як поліпшити зарплати та податки

Укрінформ
Кандидат на посаду канцлера ФРН від Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц представив свою передвиборну програму, що стосується ринку праці.

Як заявив Шульц в інтерв'ю, опублікованому в неділю, 26 березня, виданням Bild am Sonntag, він має намір обмежити зарплати топ-менеджерів, забезпечити вищі заробітки жінкам, а також зробити безкоштовним професійне навчання людей, які працюють в сфері догляду за літніми людьми та особами з обмеженими можливостями.

Те, що жінки за ту ж роботу, що і чоловіки, отримують менше, Шульц назвав "несправедливістю". За його словами, законопроект, який змінить ситуацію, буде розглянутий бундестагом в найближчі тижні. Проте цього, як вважає політик, недостатньо. Шульц також має намір узаконити право жінок після переходу на неповну ставку повертатися до повної зайнятості. А закон, що обмежує зарплати топ-менеджерам, політик у разі перемоги на виборах обіцяв втілити в життя у перші сто днів на посаді канцлера Німеччини.

Видатки на збройні сили Шульц має намір підвищувати лише частково. Армії потрібно більше грошей, і військові їх отримають, проте від глобального переозброєння політик має намір відмовитися. "Якщо ми ті суми, які дехто нині хоче виділити на ще більше озброєнь, вкладемо в "Союз для Середземномор'я" (Міжнародна організація, що об'єднує країни ЄС і країни Середземномор'я) з чіткими перспективами для північноафриканських країн, це дасть нам більше впевненості, ніж будь переозброєння", - заявив Шульц.

Профіцит бюджету, на думку політика від СДПН, не повинен використовуватися для зниження податків. "Міністр фінансів хоче виділити 15 мільярдів євро на зниження податків. Звучить добре, але ті, кому ми справді хочемо полегшити тягар, не отримають з цього нічого, тому що вони не платять прибутковий податок. Їм більше допоможе, якщо ми скасуємо плату за дитсадки. Тому краще ми спрямуємо ці гроші на освіту та інфраструктуру", - заявив Шульц. Претендент на посаду канцлера обіцяє звільнити батьків від плати за перебування дитини в різних навчально-виховних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-