Польща звинуватила Білорусь у порушенні прав людини

Польща звинуватила Білорусь у порушенні прав людини

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Польщі звинуватило Білорусь у порушенні прав людини і закликало Мінськ припинити насилля щодо протестуючих і звільнити усіх затриманих.

Про це йдеться у заяві польського зовнішньополітичного відомства.

“МЗС Польщі із занепокоєнням спостерігало за тим, як влада Білорусі перешкоджала проведенню мирного протесту в Мінську 25 березня 2017 року. Превентивні затримання й арешти, а також залякування журналістів, які відбулися на минулому тижні, як і у день протесту, зокрема обшуки у будинку організація “Вясна”, а також ускладнення маніфестантам потрапити на місце демонстрації у Мінську є прикладами порушення основних громадянських свобод і прав людини упродовж останнього часу в Білорусі”, - йдеться в заяві.

У Варшаві закликали до припинення насилля органами правопорядку Білорусі і до негайного звільнення усіх затриманих.

“Підстави, на яких ЄС хоче будувати тривалі відносини з Білоруссю - це повага до прав людини й основних свобод, зокрема свободи слова, права на об’єднання, масові зібрання і дотримання політичних прав усіх громадських рухів у відповідності до міжнародних стандартів і зобов'язань”,- йдеться в заяві.

Як інформувало агентство, за даними білоруських ЗМІ, білоруські силовики в суботу затримали в Мінську від 100 до кількасот людей, які вийшли на марш у День Волі в річницю проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки. Було затримано близько 50 журналістів - як місцевих, так і іноземних.

У Варшаві в суботу відбулася демонстрація на підтримку вільної Білорусі, в якій взяли участь громадяни РБ, які проживають в Польщі, а також польські активісти та політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-