Президент Румунії: У Римі зникло словосполучення «Європа різних швидкостей»

Президент Румунії: У Римі зникло словосполучення «Європа різних швидкостей»

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоганніс висловив задоволення тим, що у виступах європейських лідерів під час Римського саміту глав держав і урядів ЄС жодного разу не прозвучало словосполучення «Європа різних швидкостей».

Про це повідомили в прес-службі глави Румунії за підсумками його участі в роботі Римського саміту, приуроченого до 60-річчя утворення Європейського союзу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми успішно чинили опір проекту будівництва Європи «різних швидкостей». З виступів європейських лідерів у Римі це словосполучення зникло. Ми не зможемо рухатися вперед, керуючись цим принципом, тому що ніхто з нас не бажає повернутися в минуле», - заявив Йоганніс.

За словами румунського президента, «всі лідери ЄС хочуть єдиної і об'єднаної Європи, здатної відігравати ключову роль у глобальній політиці».

Нагадаємо, глави держав і урядів, а також керівники інституцій Європейського Союзу підписали в Римі політичну декларацію, що визначає стратегію подальшої інтеграції співтовариства у складі 27 країн-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-