Усіх затриманих у Мінську працівників ЗМІ вже відпустили - журналіст

Усіх затриманих у Мінську працівників ЗМІ вже відпустили - журналіст

Укрінформ
Під час акцій до Дня Волі у Мінську було затримано близько 50 журналістів - як місцевих, так і іноземних. Нині їх усіх уже відпустили. 

Про це розповів "Громадському" журналіст білоруської редакції «Радіо Свобода» Валерій Калиновський. 

«На даний момент відпустили усіх затриманих журналістів. Їх було близько 50 - і білоруських, й іноземних. Відпустили також 57 спостерігачів та правозахисників, які сьогодні першими потрапили під цей коток репресій», - сказав Каліновський.

Він також розповів, що точна кількість усіх затриманих сьогодні у Мінську людей наразі невідома - за різними даними, вона коливається від 500 до тисячі осіб.

«Є різні цифри. За даними, якими послуговуємось ми і правозахисники, це 500-600 осіб. Незалежні ЗМІ дають до 1000 осіб. Остаточні цифри буде важко підрахувати», – сказав журналіст.

За його словами, офіційні дані про кількість затриманих навряд чи оприлюднять, тому правозахисникам і журналістам довелось вести формальний підрахунок за кількістю затриманих в різних СІЗО Мінська, за кількістю автозаків, які доправляли затриманих, тощо.

На його думку, більшість затриманих невдозі буде відпущено.

«Їх зафіксують, знимуть відбитки пальців і відпустять, бо люди не скоїли якогось злочину», – вважає журналіст.

Як повідомлялося, 25 березня у Білорусі планувалось проведення акцій до Дня Волі, який цьогоріч збігається з протестами, що тривають понад місяць через так званий «податок на дармоїдів». Спроба провести акцію у Мінську завершилась масовими затриманнями.

Фото: БелаПАН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-