Воля по-білоруськи: у мережі пишуть вже про тисячі затриманих

Воля по-білоруськи: у мережі пишуть вже про тисячі затриманих

Укрінформ
За даними білоруських ЗМІ, силовики в суботу затримали в Мінську від 100 до кількох сотень людей, у День волі вийшли на акції протесту.

Зокрема, за інформацією "Єврорадіо", правозахисники нарахували вже 300 затриманих під час несанкціонованої акції на День свободи в Мінську, і передбачають, що їх число буде рости.

За даними ЗМІ, 200 людей відвезли в Московське РУВС, ще 100 осіб - Заводське.

Як пише "Білоруський партизан", з Московського РУВС поступово відпускають людей.

Серед затриманих більшість чоловіків, затримали також вагітну жінку, але її відразу відпустили.

Правозахисники центру "Вясна" складають список затриманих у суботу. Він публікується на сайті організації й оновлюється. До цього моменту у ньому значиться 105 прізвищ.

Водночас в Мережі з'являється інформація про тисячі затриманих.

Також з'явилася інформація про те, що затриманого вночі 25 березня одного з лідерів Білоруського національного конгресу поета Володимира Некляєва везуть з брестського ізолятора в Мінськ.

Його було затримано в Бресті, коли повертався з Варшави в Білорусь.

Раніше повідомлялося, що в Мінську опозиція намагалася 25 березня провести святкування Дня Свободи, але на заздалегідь оголошене місце збору змогли потрапити в основному журналісти - потенційних учасників акції зупиняли кордони міліції.

Білоруські силовики провели масові затримання опозиційних активістів. Так, в офісі правозахисного центру "Вясна" було затримано 57 осіб, у тому числі офіційних спостерігачів від громадських організацій і правозахисників з-за кордону. До цього моменту їх вже відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-