У Болгарії День роздумів перед парламентськими виборами

У Болгарії День роздумів перед парламентськими виборами

Укрінформ
Суботу, 25 березня, в Болгарії оголошено Днем роздумів перед позачерговими парламентськими виборами, які відбудуться в неділю, 26 березня.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як повідомили в Центральній виборчій комісії Болгарії, в неділю, 26 березня, в країні працюватимуть більше 12 тисяч виборчих дільниць, а за межами країни - 371 дільниця в 70 країнах. Виборчі дільниці відкриються о 07.00 годин і закриються о 20.00 за місцевим часом. Громадянам нагадали також, що в неділю в 03.00 години ночі Болгарія переходить на літній час (стрілки годинників будуть переведені на годину вперед).

Згідно з даними Центрвиборчкому, на 240 місць в парламенті країни претендують близько п'яти тисяч кандидатів – представників 13-ти політичних партій, 9-ти коаліцій і 21 ініціативного комітету.

Фаворитами виборчих перегонів, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, залишаються партія ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) і Болгарська соціалістична партія. За них готові проголосувати трохи більше 60% виборців. У майбутній парламент можуть потрапити ще три партії – «Об'єднані патріоти», Рух за права і свободи та партія «Воля».

Перші попередні результати голосування будуть оголошені в ніч з неділі на понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-