Одного з лідерів Білоруського національного конгресу заарештували в поїзді з Варшави

Одного з лідерів Білоруського національного конгресу заарештували в поїзді з Варшави

Укрінформ
У ніч на суботу, 25 березня, затримали Володимира Некляєва, одного з лідерів опозиційного Білоруського національного конгресу.

Некляєв був у числі організаторів протестних акцій, приурочених до Дня Волі, які мають відбутися 25 березня у великих містах країни, повідомляє DW.

Міліція зняла політика в Бресті з поїзда, яким він повертався на батьківщину з Варшави, де брав участь у дискусії в польському сеймі з ситуації в Білорусі. Політик закликав перетворити День Волі на "Марш розсерджених білорусів" та висловити протест соціально-економічної політики Мінська. Головною вимогою учасників запланованих акцій протесту має стати скасування президентського декрету, яким вводиться податок на дармоїдство".

Президент Олександр Лукашенко заявив про намір боротися з "можливими провокаторами". Сам Некляєв в інтерв'ю БелаПАНу за кілька днів до затримання заявляв: "Можуть, звичайно, "нейтралізувати". Але ховатися від цього (як багато радять), бігати по лісах партизанських ніхто не стане... У разі "нейтралізації" лідерство та відповідальність за проведення Дня Волі візьмуть на себе інші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-