Репресії в Білорусі - найбільш самогубний варіант для влади - Алексієвич

Репресії в Білорусі - найбільш самогубний варіант для влади - Алексієвич

Укрінформ
Лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич назвала репресії влади Білорусі напередодні Дня волі 25 березня «самогубним варіантом» для влади.

«Це просто говорить про безпорадність влади, більше ні про що», – сказала вона в інтерв’ю Радіо Свобода напередодні запланованих на суботу по всій Білорусі акцій із нагоди неофіційного свята Дня Волі, якого не визнає нинішня влада Білорусі – воно відзначає річницю створення 25 березня 1918 року Білоруської Народної Республіки, що проіснувала менш ніж рік, перш ніж Білорусь захопили більшовики і проголосили в ній «радянську владу».

«Навіть якщо люди завтра не вийдуть формально на вулицю, в головах вони це вже ніби зробили. У їхніх головах уже відбулося розчарування владою, бо президент припиняє декрет, а потім, ніби провокуючи народ, каже: «Я нічого не припиняв». Влада хоче сказати, що вона непохитна. Це неможливо», – сказала Алексієвич, коментуючи дії президента Білорусі Олександра Лукашенка: той заявив, що не буде застосовувати виданий ним декрет про запровадження податку з безробітних, та потім уточнив, що лише до кінця року.

Нагадаємо, раніше у п’ятницю правозахисна організація Amnesty International закликала владу Білорусі дати можливість провести всі плановані на суботу, 25 березня, масові заходи, не перешкоджаючи їм застосуванням надмірної поліційної сили чи довільними затриманнями мирних учасників – «як це відбувалося попередніми тижнями», додали правозахисники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-