Ле Пен їде до Москви на зустріч з “російськими законодавцями”

Ле Пен їде до Москви на зустріч з “російськими законодавцями”

Укрінформ
Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен планує відвідати Москву у п'ятницю, 24 березня.

Про це повідомляє Reuters.

«Леонід Слуцький, голова нижньої палати комітету Держдуми із закордонних справ, сказав, що він особисто запросив Ле Пен зустрітися з російськими законодавцями», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає агентство, у той час, як більшість основних політичних сил у Європі засудили Росію за її роль в конфлікті в Україні, Ле Пен заявила, що Європейський Союз спровокував кризу, погрожуючи інтересам Росії.

Раніше ЗМІ неодноразово повідомляли про зв'язок Ле Пен з Росією. В 2014 році її партія «Національний фронт» отримала кредит на суму 9 мільйонів євро від московського банку. А сама лідер партії була частою гостею в Росії, пише агентство.

Старший помічник центристського кандидата Еммануель Macron, головний опонент Ле Пена на президентських виборах, звинуватив Росію у використанні своїх державних ЗМІ поширювати підроблені новини, щоб дискредитувати MACRON і вплинути на результат голосування.

Головний опонент Ле Пен на виборах Еммануель Макрон, якого вважають незалежним, альтернативним кандидатом у президенти Франції, заявляв раніше, що країна не повинна зближуватися з Росією, оскільки їй потрібна незалежність і робота з європейськими партнерами. Також він виступає за збереження санкцій проти Росії, доки не будуть виконані Мінські домовленості.

Штаб Макрона звинуватив Росію у використанні своїх державних ЗМІ для поширення підроблених новин, щоб дискредитувати Макрона і вплинути на результат голосування у Франції.

Вибори президента Франції відбудуться у два тури 23 квітня і 7 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-