Трамп не знав про багатомільйонний контракт Манафорта з росіянами – Білий дім

Трамп не знав про багатомільйонний контракт Манафорта з росіянами – Білий дім

Укрінформ
Президенту США була невідома інформація про те, що екс-менеджер його президентської кампанії Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, щоб просувати інтереси Володимира Путіна в США.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент не був обізнаний про клієнтів Пола за останні десять років", - сказав речник адміністрації Трампа.

Він навіть зіронізував: "Було би трохи божевільним припустити, що президент міг знати, ким були його (Манафорта – ред.) клієнти за останнє десятиріччя".

Спайсер наполягав на тому, що оприлюднена раніше інформація про Манафорта не має жодного відношення до триваючого розслідування ФБР щодо зв'язків виборчої кампанії Трампа з російським урядом.

"Пол представляв багато іноземних клієнтів, згідно з публічно доступною інформацією, в тому числі в Азії, Африці і Європі", - наголосив офіційний представник адміністрації, підкресливши, що ця інформація не приховувалась.

Між тим, й раніше речник Білого дому намагався применшити діяльність Манафорта під час виборів. Він заявляв, що менеджер президентської кампанії Трампа насправді "відігравав достатньо обмежену роль".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні агентство Associated Press оприлюднило інформацію, що Пол Манафорт у 2006 році уклав контракт з Олегом Дерипаскою, згідно з яким він отримував $10 млн на рік. Такі ділові відносини тривали, принаймні, до 2009 року, зауважило видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-