Штати збільшать тиск на ІДІЛ та Аль-Каїду - Тіллерсон

Штати збільшать тиск на ІДІЛ та Аль-Каїду - Тіллерсон

Укрінформ
Сполучені Штати збільшать тиск на терористичні угруповання, які загрожують глобальній безпеці, в тому числі на "Ісламську державу" і організацію Аль-Каїда.

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон на міністерській зустрічі Глобальної коаліції з протистояння ІДІЛ, яка проходить у середу у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я можу сказати, що Сполучені Штати збільшать наш тиск на ІДІЛ і Аль-Каїду та працюватимуть над тим, щоб установити проміжні зони стабільності, запровадивши режим припинення вогню, щоб дозволити біженцям повернутися додому", - наголосив глава зовнішньополітичного відомства США.

Він також назвав пріоритетним завданням збереження фокусу уваги на найбільш актуальних питаннях, які потребують невідкладного реагування. У тому числі, за його словами, йдеться про знищення всіх натхненників, які стоять за терористичними нападами в Брюсселі, Парижі та інших містах.

У цьому зв'язку він підкреслив, що майже всі ватажки терористів, зокрема в оточенні лідера ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді, вже ліквідовані.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні в середу розпочалося засідання на рівні міністрів закордонних справ 68 країн, у тому числі України, з метою обговорення шляхів подолання терористичного угруповання "Ісламська держава", що становить загрозу в усьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-