Польський уряд анулював міграційну стратегію попередників

Польський уряд анулював міграційну стратегію попередників

Укрінформ
Польський уряд анулював документ про міграційну політику країни, прийнятий попередньою владою в 2012 році, як такий, що не відповідає нинішнім реаліям.

Про це заявив в понеділок міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Блащак, беручи участь в роботі міжвідомчої групи з питань міграції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За моєю ініціативою Рада міністрів анулювала документ "Міграційна політика Польщі", оскільки він не відповідав проблемам, які стоять перед нашою країною. Він не враховував міграційну кризу, з якою зіткнулася Європа", - заявив Блащак.

Він додав, що важливими є два аспекти міграційної політики: вплив на ринок праці і безпека громадян.

Заступник глави МВС Польщі Якуб Скіба зазначив, що попередній документ не давав можливості адекватно реагувати на "міграційну кризу й економічну міграцію з України".

Найважливішими аспектами, які потрібно брати при підготовці нової міграційної політики, на його переконання, є відокремлення біженців від економічних мігрантів, протидія автоматичному розміщенню біженців і політика щодо економічних мігрантів з України.

Як інформувало агентство, раніше глава польського уряду Беата Шидло, а також віце-прем'єр-міністр Матеуш Моравецький неодноразово заявляли, що в Польщі перебувають сотні тисяч біженців з Україні. Після останньої заяви декілька тижнів тому Моравецького з приводу біженців з України депутат Сейму Марцін Свенціцький направив депутатський запит на адресу уряду з проханням розтлумачити, скільки насправді біженців з України перебуває зараз в Польщі.

У відповіді депутату від 16 березня, заступник глави МВС Скіба повідомив, що в 2016 році статус біженця в Польщі отримали 32 громадяни України, а 64 особам гарантовано додатковий захист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-