У Парижі сталися сутички демонстрантів з поліцією

У Парижі сталися сутички демонстрантів з поліцією

Відео
Укрінформ
За даними поліції, близько 7500 осіб взяли участь в неділю, 19 березня, в демонстрації проти поліцейського насильства у Парижі.

Загалом акція пройшла мирно, проте сталося кілька сутичок демонстрантів з правоохоронцями, два жандарми отримали легкі поранення. Було затримано одинадцять осіб, передає агентство dpa.

Хода простягнулося від площі Нації на сході французької столиці до площі Республіки в центрі міста. Учасники акції скандували гасла "Поліцейські скрізь, справедливості - ніде" і "Зієд, Буна, Тео, Адама - не забудемо, не пробачимо" - перелічено імена найвідоміших жертв поліцейського насильства у Франції.

Вже під кінець демонстрації кількасот молодиків у масках почали кидати запальні предмети в бік поліцейських, вони також розбили вітрини кількох банків. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ.

Це вже друга масова демонстрація в Парижі проти зловживання повноваженнями поліції, ініційована родичами жертв насильства. До участі в ній громадян закликали профспілки, антирасистські і правозахисні організації, ліві партії.

Останнім приводом для протестів стало жорстоке затримання в лютому цього року 22-річного чорношкірого чоловіка по імені Тео в паризькому передмісті Оней-су-Буа, після якого він опинився в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-