Як навчити школярів розпізнавати фейки в інтернеті

Як навчити школярів розпізнавати фейки в інтернеті

Укрінформ
Учнів середніх шкіл слід навчати розпізнаванню фальшивих новин в інтернеті, упевнений директор департаменту утворення Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) Андреас Шлейхер.

Як заявив він у розмові з Бі-бі-сі, запитання, що розвивають критичне ставлення до інформації, що надходить, незабаром з'являться в тестах організації, які щотри роки пишуть школярі кількох десятків країн.

У століття цифрових тенологій школярам необхідні навички критичного мислення. Вони повинні вміти аналізувати інформацію, яку отримують з новинних випусків і соцмереж, вважає глава освітньої програми ОЕСР.

В умовах, коли користувачі соцмереж отримують тільки ті точки зору, які близькі їм самим, школи повинні стати майданчиками, де будуть зустрічатися різні точки зору, вважає Шлейхер.

"Відрізняти фальшиві новини, знати про те, що такі існують, що якщо щось десь написано, то це не обов'язково правда, що потрібно задавати питання, мислити критично. Це дуже важливо", - додав він.

За словами Шлейхера, цей підхід буде відображено в політиці представленої ним організації. Зокрема, найближчим часом в тестах ОЕСР в рамках Міжнародної програми з оцінки освітніх досягнень (PISA) учнів з'являться завдання на здатність відрізняти фальшиві новини.

Дослідження PISA є моніторинговим, воно дозволяє виявити та порівняти зміни, що відбуваються в системах освіти в різних країнах і оцінити ефективність стратегічних рішень в області освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-