Меркель підтвердила готовність Німеччини нарощувати військовий бюджет

Меркель підтвердила готовність Німеччини нарощувати військовий бюджет

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель підтвердила готовність країни підвищувати витрати на оборону у рамках зобов'язань, взятих на саміті НАТО в Уельсі.

Про це вона заявила на першій спільній з президентом США Дональдом Трампом прес-конференції у Вашингтоні в п'ятницю, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

"Ми не випадково на саміті НАТО в Уельсі заявили про готовність підвищити зобов'язання Німеччини по обороні. Ми пообіцяли довести до 2024 року до 2% (витрати на оборону у ВВП)", - сказала Меркель.

Вона нагадала, що вже минулого року оборонні витрати були підвищені на 8%, і запевнила, що країна "продовжуватиме працювати у цьому напрямку". Як відомо, зараз оборонні витрати у ФРН не доходять і до 1,3% ВВП.

Меркель також подякувала Трампу за підтвердження його підтримки НАТО, яка для Європи і для Німеччини зокрема має велике значення.

Глава німецького уряду відзначила, що у безпеки багато аспектів. Зокрема, вона стосується і допомоги іншим країнам у забезпеченні їхньої безпеки та стабільності. Меркель пообіцяла продовження участі Німеччини в антиіділівській коаліції, у місіях в Афганістані, в Іраку, в Африці, в пошуку політичних рішень у Сирії та Лівії, а також Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-